Psychosomatische klachten & fysiotherapie

Psychosomatische klachten & fysiotherapie

Bij veel lichamelijke klachten kan er vrij snel een oorzaak worden vastgesteld, waarna er een behandeling gestart kan worden. Maar het kan gebeuren dat er geen fysieke oorzaak te vinden is. In dat geval kan er sprake zijn van psychosomatische klachten. Maar wat zijn psychosomatische klachten eigenlijk? En wat houdt psychosomatische fysiotherapie in?  

Aantal fysiotherapie patiënten stijgt

fysiotherapie patiënten

Ondanks het feit dat er tijdens de coronapandemie een flinke daling heeft plaatsgevonden, is het aantal mensen dat naar de fysiotherapeut gaat de afgelopen jaren gestegen. Een rapport van Nivel wijst uit dat de fysiotherapeutische zorg niet alleen aan het herstellen is van de dip tijdens de pandemie, maar ook een groei meemaakt.

KNGF en VvOCM pleiten voor terugkeer van fysiotherapie in het basispakket

terugkeer van fysiotherapie in het basispakket

Het KNGF en de VvOCM presenteerden vorige maand de agenda ‘Fysiotherapie en oefentherapie 2025’ aan leden van de Tweede Kamer. Hierin pleiten ze voor meer focus op een preventieve inzet van oefen- en fysiotherapie én voor de terugkeer van fysiotherapie in het basispakket. 

Zo helpen ademhalingsoefeningen angst en stress te verlichten

ademhalingsoefeningen

Wanneer je kampt met angst of stress krijg je vaak het advies om ademhalingsoefeningen te doen. Veel mensen zijn hier wat sceptisch over, echter zijn de positieve effecten wetenschappelijk bewezen. Hieronder leggen we uit hoe ademhalingsoefeningen nu precies helpen om angst en stress te verlichten.  

Heb jij al een nieuwe zorgverzekering voor 2023 afgesloten?

zorgverzekering voor 2023, onbeperkte fysiotherapie

Het kan nog een behoorlijke uitdaging zijn om een keuze te maken, zeker als je verwacht om in 2023 van aanvullende zorg zoals fysiotherapie gebruik te maken. Heb jij nog geen nieuwe zorgverzekering voor 2023 afgesloten en ben je wel van plan om over te stappen? Dan heb je daar nog twee dagen de tijd […]

23 simpele tips voor een mindful 2023

mindful 2023

Mindfulness houdt niet in dat je elke dag een uur lang moet mediteren (tenzij je dat wilt, natuurlijk). Er zijn hele simpele oefeningen die je in het dagelijks leven kunt integreren om jezelf terug te brengen naar het heden en bewuster te leven. Hieronder hebben we 23 simpele tips op een rijtje gezet voor een […]

Vrees voor zorgmijding door duurdere zorgverzekering

zorgmijding

We voelen allemaal dat het leven duurder wordt. We betalen meer aan energie, benzine en boodschappen. Ook de maandelijkse zorgpremie zal in 2023 omhoog gaan. Veel zorgverleners denken dat de hogere lasten tot zorgmijding zullen gaan leiden.

De meest gemaakte foam rolling fouten

foam rolling fouten

Een foam roller is een fantastisch hulpmiddeltje om jezelf een massage te geven, je spieren los te maken en de bloedsomloop te stimuleren. Het is echter wel belangrijk dat je je foam roller op de juiste manier gebruikt. Hieronder belichten we de meest gemaakte foam rolling fouten.

Ministerie twijfelt over voortzetten regeling voor paramedische herstelzorg

voortzetten regeling voor paramedische herstelzorg

Vrijwel alle maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn inmiddels opgeheven, maar fysiotherapeuten hebben nog altijd hun handen vol aan coronaherstel. Mensen die langdurige klachten ervaren na COVID-19, kunnen in elk geval nog tot augustus van dit jaar gebruik maken van de financiële regeling voor paramedische herstelzorg. Deze wordt dan gewoon […]

Wij maken gebruik cookies om ons website verkeer te analyseren.