Fysiotherapie nodig in 2022? Begin nu vast met zorgverzekeringen vergelijken!

zorgverzekeringen vergelijken

Nu we het einde van het jaar naderen, is het tijd om te bekijken of je misschien voordeliger uit bent als je overstapt naar een andere zorgverzekering. Als je verwacht dat je fysiotherapie nodig hebt in 2022, dan kun je bij de juiste zorgverzekeraar een hoop kosten besparen – zeker als je je aanvullend laat verzekeren. De nieuwe polissen voor zorgverzekeringen zijn inmiddels bekend, dus dit is een goed moment om te beginnen met zorgverzekeringen vergelijken.

Hoe zat het ook al weer met de basisverzekering?

In Nederland is het zo dat de dekking van het basispakket door de overheid is vastgesteld en dus voor iedereen hetzelfde is. Wel moet je er rekening mee houden dat je volgend jaar waarschijnlijk een paar euro per maand meer kwijt bent aan de premie van je basisverzekering. Op jaarbasis wordt de basisverzekering in 2022 gemiddeld €44 duurder. De hoogte van het eigen risico verandert niet; die blijft op €385 staan (tenzij je zelf aangeeft een hoger eigen risico te willen om je maandelijkse premie omlaag te brengen).

Vergoedingen voor fysiotherapie in 2022

Er zijn bepaalde situaties waarbij fysiotherapie vanuit de basisverzekering vergoed wordt. Het gaat hierbij vooral om het behandelen van specifieke chronische aandoeningen, die op een door de overheid opgestelde lijst vermeld staan. Ook paramedische herstelzorg na covid-19 wordt in elk geval 1 augustus 2022 vanuit de basisverzekering vergoed. In de meeste andere gevallen wordt fysiotherapie echter niet vergoed vanuit de basisverzekering, en zul je een aanvullende verzekering moeten afsluiten als je volgend jaar in aanmerking wilt komen op vergoedingen.

Fysiotherapie nodig? Nu zorgverzekeringen vergelijken!

Elke praktijk hanteert andere tarieven voor fysiotherapie, welke tevens afhankelijk zijn van het soort behandeling dat nodig is. Reguliere behandelingen kosten doorgaans rond de €40, voor manuele therapie en kindertherapie liggen de tarieven vaak wat hoger. Als je meerdere behandelingen nodig hebt, kunnen de kosten al snel oplopen. Het is daarom zeker aan te raden om een aanvullende verzekering af te sluiten als je verwacht in 2022 fysiotherapie nodig te hebben. Afhankelijk van de zorgverzekeraar en de voorwaarden kun je de behandelingen dan gedeeltelijk of volledig vergoed krijgen. Zowel de vergoedingen als de voorwaarden kunnen sterk verschillen, dus zorgverzekeringen vergelijken is zeker de moeite waard. Websites zoals zorgwijzer.nl maken het gelukkig heel eenvoudig om de beste zorgverzekeraar en het beste aanvullende pakket uit te kiezen. Neem hier gewoon even de tijd voor; dit kan je volgend jaar honderden euro’s besparen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij maken gebruik cookies om ons website verkeer te analyseren.