Ministerie twijfelt over voortzetten regeling voor paramedische herstelzorg

voortzetten regeling voor paramedische herstelzorg

Vrijwel alle maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn inmiddels opgeheven, maar fysiotherapeuten hebben nog altijd hun handen vol aan coronaherstel. Mensen die langdurige klachten ervaren na COVID-19, kunnen in elk geval nog tot augustus van dit jaar gebruik maken van de financiële regeling voor paramedische herstelzorg. Deze wordt dan gewoon vergoed vanuit de basisverzekering. Het ministerie twijfelt echter nog of deze regeling moet worden doorgezet.

Regeling voor paramedische herstelzorg

De regeling voor het vergoeden van paramedische herstelzorg bij long covid geldt onder voorwaarden voor fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek. De regeling zou in de eerste instantie al in augustus 2021 vervallen. Vanwege het grote aantal mensen dat langdurig klachten kreeg na een besmetting, werd besloten om de regeling met een jaar te verlengen. Veel mensen maakten hier dankbaar gebruik van; tot december 2021 hadden er al meer dan 100.000 mensen aanspraak op de regeling gemaakt, zo meldde het Zorginstituut Nederland.

Twijfels over voortzetten

Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid heeft laten weten dat een nieuwe verlenging van de regeling wel degelijk “de aandacht heeft.” Momenteel wordt er door onder andere het Radboud UMC, het Longfonds en andere ziekenhuizen en medische instanties onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de regeling. Minister Ernst Kuipers zou eerst de resultaten van dat onderzoek willen afwachten, alvorens een besluit te nemen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij maken gebruik cookies om ons website verkeer te analyseren.