Actiegroep Fysiotherapeuten: “DSW beste zorgverzekeraar, CZ slechtste”

Actiegroep Fysiotherapie

Zorgverzekeraar CZ is afgelopen maand door de Actiegroep Fysiotherapie uitgeroepen tot de slechtste zorgverzekeraar voor 2020. DSW daarentegen, is volgens hen de meest meedenkende zorgverzekeraar.

Onderzoek Actiegroep Fysiotherapeuten

Elk najaar ontvangen zorgverleners, waaronder ook fysiotherapeuten, de zorgcontracten voor 2020 van Nederlandse zorgverzekeraars. En dit leidt tot veel ophef binnen de zorgsector; fysiotherapie is voor veel mensen te duur en dat komt ook door de zorgverzekeraars. Actiegroep Fysiotherapie is een groep van inmiddels bijna 12.000 fysiotherapeuten die zich inzet tegen de toenemende druk in hun vakgebied. Zij hebben onderzoek gedaan naar de tevredenheid van fysiotherapeuten over de samenwerking met verschillende zorgverzekeraars. Volgens Brenda van Gent van de Actiegroep Fysiotherapie willen fysiotherapeuten hun patiënten verantwoorde en kwalitatieve zorg blijven bieden, maar wordt dit hen met de huidige manier van contracteren “praktisch onmogelijk gemaakt.” Dit ondanks de vele gesprekken die de afgelopen periode met de zorgverzekeraars zijn gevoerd.

CZ

Uit de resultaten van het onderzoek is gebleken dat fysiotherapeuten het minst tevreden zijn over CZ. Deze zorgverzekeraar scoorde het slechtst op de onderdelen tarief en verbetering van de contractvoorwaarden ten opzichte van vorig jaar. Meer dan 85% van de fysiotherapeuten gaf aan niet tevreden te zijn over de aanpassingen die CZ heeft gedaan in het contract voor 2020. Ook zei een groot deel van de fysiotherapeuten niet tevreden te zijn over de manier waarop de zorgverzekeraar zijn afspraken nakomt. CZ wilde nog niet reageren op de klachten van fysiotherapeuten, vanwege een lopend landelijk onderzoek naar de ontwikkeling van de zorgkosten. Ze willen eerst afwachten wat daaruit komt, alvorens zich uit te laten over tarieven voor de komende jaren.

DSW

Zorgverzekeraar DSW stelt zich volgens de fysiotherapeuten het meest constructief op in de omgang met zorgverleners. “We moedigen de andere zorgverzekeraars aan het voorbeeld van DSW te volgen en constructief samen te werken met zorgverleners aan een kwalitatieve, goede en gezonde gezondheidszorg,” aldus van Gent.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij maken gebruik cookies om ons website verkeer te analyseren.