2 simpele meditatieoefeningen voor beginners

meditatieoefeningen

Met name als je er net mee begint, kan mindfulness een overweldigend idee zijn. Sommige mensen denken dat het zweverig is, andere mensen zeggen niet stil te kunnen zitten. Maar weet je wat nu het mooie is van mindfulness? Er is geen goede of foute manier om er mee bezig te zijn. Het is niet moeilijk en het hoeft ook niet veel tijd in beslag te nemen. Wil je het eens proberen? Probeer dan eens deze 2 simpele meditatieoefeningen. Perfect voor beginners!

2 simpele meditatieoefeningen waar iedereen mee uit de voeten kan

#1. Een minuutje bewust ademhalen

Bij deze eerste oefening is het de bedoeling dat je elke dag even een minuutje vrijmaakt. Ga zitten, doe je ogen dicht en richt je focus op je ademhaling. Het enige dat je nu hoeft te doen, is zorgen dat je inademt en vervolgens weer uitademt – en dat je uitademing langer duurt dan je inademing. Als je dat laatste moeilijk vindt, dan kun je proberen te tellen. Bijvoorbeeld 3 seconden lang inademen en 6 seconden lang uitademen. Dit herhaal je een minuut lang. Dat kun je best, toch? Probeer dit elke dag te doen. Je zult merken dat het steeds makkelijker gaat. Zo kun je uiteindelijk van dat ene minuutje twee minuten maken, en daarna vijf minuten.

#2. Een paar seconden intentie

In het begin kan het zijn dat zelfs een minuut vrij maken voor meditatieoefeningen lastig blijkt. In dat geval kun je het nog makkelijker maken door een paar seconden intentie. Dat kan op elk moment, in elke situatie. Laat je telefoon nog eens een keer overgaan voordat je opneemt. Haal een keer diep adem voordat je de auto start. Strek even je armen voordat je een email verstuurt. Ruik eerst even aan je thee voordat je het opdrinkt. Zelfs dit soort kleine, ogenschijnlijk onbelangrijke momentjes kunnen een grote impact hebben. Naarmate je het vaker doet, zul je merken dat het steeds makkelijker gaat. Het zal niet lang duren voordat je de behoefte krijgt om dat moment van intentie te verlengen. En dan kun je de oefening hierboven eens proberen.

Wist je dat Fysiotherapie Waterlandhuis ook een mindfulness cursus aanbiedt? Kijk hier voor meer informatie!

  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij maken gebruik cookies om ons website verkeer te analyseren.