Fysiotherapie patiënten verkiezen kwaliteit boven reistijd

Bij het zoeken naar een fysiotherapie praktijk kijken steeds meer mensen naar de kwaliteit in plaats van de reistijd. Dat blijkt uit een recent onderzoek onder de gebruikers van de fysiotherapiewebsite Hierhebikpijn.nl.

De resultaten van het onderzoek, waar ruim 1.200 mensen aan deelnamen, laten zien dat een groot deel van de patiënten niet meer automatisch naar de fysiotherapeut om de hoek gaat. In plaats daarvan maken ze een weloverwogen keuze, en geven ze prioriteit aan de kwaliteit van de praktijk. “Niet de afstand maar de te verwachten kwaliteit lijkt voor de patiënt steeds meer bepalend,” zegt Ties Kox van Hierhebikpijn.nl. Meer dan de helft van de deelnemers aan het onderzoek (57%) is bereid tien kilometer of meer te reizen als daar kwaliteit tegenover staat. Eén op de zes deelnemers is zelfs bereid om hiervoor 20 kilometer te reizen.

Kwaliteit versus reisafstand
“Steeds meer patiënten zijn kennelijk op zoek naar kwaliteit, naar de meest effectieve behandeling voor hun klachten,” zegt Kox. “Praktijken die op dat punt leveren, door specialisatie en deskundigheid, kunnen daar zeker hun voordeel mee doen. En wie daar te weinig aandacht aan geeft, moet rekening houden met het risico dat zijn praktijk in de toekomst steeds vaker letterlijk voorbijgelopen wordt.” De mensen die hun keuze vaak wél eerder door de reisafstand laten bepalen, zijn 50-plussers.

Overige factoren
Naast kwaliteit en reisafstand zijn er vanzelfsprekend nog meer factoren die meespelen bij het kiezen van een geschikte fysiotherapiepraktijk. Zo speelt een goede hygiëne een belangrijke rol, en kijkt men naar de mogelijkheden om afspraken op korte termijn in te plannen. Ook geven veel mensen de voorkeur aan een praktijk waar het mogelijk is om in de avonduren behandeld te worden. Andere belangrijke factoren die de keuze beïnvloeden zijn een contract met de zorgverzekeraar en een onverstoorde behandeling.

Op de website van Hierhebikpijn.nl kunt u een uitgebreid overzicht van de onderzoeksresultaten bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij maken gebruik cookies om ons website verkeer te analyseren.