Fysiotherapie 2016: welke zorgverzekeraars bieden de beste polis?

We hebben nog een paar dagen de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Verwacht u in 2016 geregeld naar de fysiotherapeut te gaan? Dan is het natuurlijk slim om te kiezen voor een zorgverzekering die onbeperkt fysiotherapie vergoedt. In dit artikel vertellen we u alles dat u moet weten!

Onbeperkte fysiotherapie vergoeding zonder medische selectie
In 2016 zijn er slechts 10 zorgverzekeraars die onbeperkte fysiotherapie vergoeding bieden. Vier van deze 4 zorgverzekeraars bieden onbeperkte fysiotherapie vergoeding zonder medische selectie. Dit zijn:

  • Zorg & Zekerheid (pakket AV Totaal, maandpremie €94.-)
  • Delta Lloyd (pakket Top, maandpremie €147,80)
  • De Friesland (pakket AV Optimaal, maandpremie €38,95)
  • IZZ (pakket Extra 3, maandpremie €95.-)

Let op, de genoemde bedragen zijn de prijzen van de aanvullende verzekering; de premie van de basisverzekering komt hier nog bij! Ook dient u er rekening mee te houden dat u bij Zorg en Zekerheid na de 40e behandeling wel toestemming moet vragen. Bij De Friesland moet dat na de 37e behandeling.

Onbeperkte fysiotherapie vergoeding met medische selectie
Bij de andere zes van zorgverzekeraars is medische selectie van toepassing; dit betekent dat u een vragenlijst over uw gezondheid moet invullen. Ook kan het zijn dat u een aanvullende verklaring van een specialist moet laten zien. De verzekeraar maakt een schatting van de verwachte zorgkosten die u gaat maken, en mag u op basis van uw antwoorden afwijzen. Het kan ook zijn dat de verzekeraar u een lagere dekking biedt. De zorgverzekeraars die onbeperkte fysiotherapie vergoeding met medische selectie aanbieden zijn:

  • Avéro Achmea
  • Nedasco
  • ONVZ
  • PNOzorg
  • Kettlitz Wulfse
  • VvAA

Door de fysiotherapeut aanbevolen polissen
Hierboven hebben we het alleen over onbeperkte vergoedingen gehad. Maar het kan ook zijn dat u met een ruime polis voordelig uit bent. Hieronder de 8 beste polissen voor 2016 volgens www.defysiotherapeut.com

Fysiotherapie vergoeding: hoe zat het ook al weer?
Of de fysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering of de aanvullende verzekering, wordt bepaald door uw gezondheidssituatie. Heeft u een chronische aandoening die op de lijst van chronische fysiotherapie staat? Dan komen de eerste 20 behandelingen ten laste van uw aanvullende verzekering. Bent u onvoldoende verzekerd, dan komen deze behandelingen voro uw eigen rekening. Deze regel geldt per aandoening; u hoeft dus niet opnieuw 20 behandelingen te betalen wanneer u van zorgverzekering wisselt. Heeft u geen chronische aandoening, dan wordt fysiotherapie nooit vanuit de basisverzekering vergoed. U heeft dan een aanvullende verzekering nodig, of u moet de behandelingen uit eigen zak betalen. Voor kinderen tot en met 18 jaar zijn de regels iets anders; voor hen worden 9 fysiotherapiebehandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Zijn er nog onduidelijkheden met betrekking tot fysiotherapie vergoedingen, dan kunt u het beste even contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij maken gebruik cookies om ons website verkeer te analyseren.