5 dingen die je nog niet wist over Pilates

1. De oorspronkelijke naam voor Pilates was “Contrology”

Joseph Pilates, de uitvinder, had de intentie om de naam te laten draaien om de kunst van controle. Pilates is dan ook een trainingsvorm waarbij je je lichaam, spieren, ademhaling en geest leert controleren.

2. Mat oefeningen zijn vintage Pilates

Pilates’ oorspronkelijke reeks van 34 mat oefeningen worden nog steeds wereldwijd gebruikt! Trends zoals Yogalates en Piloxing (Pilates-boxen) blijken het niet lang vol te houden. Het authentieke Pilates blijft echter altijd terugkomen.

3. Met 1 uur Pilates verbrand je de hele dag door calorieën

Het is wetenschappelijk bewezen dat weerstandstraining, de essentie van Pilates, slanke spieren creëert en je metabolisme een flinke boost geeft. Vanaf het moment dat je klaar bent met je training, begin je extra calorieën te verbranden, en dit doe je de rest van de dag.

4. Elke Pilates oefening traint het hele lichaam

Bij elke oefening worden al je spieren aangesproken; sommige spieren worden natuurlijk zwaarder belast dan andere, maar ze moeten allemaal werken!

5. Beroemdheden zweren nog steeds bij Pilates!

Madonna, Uma Thurman, Gwyneth Paltrow, Kyra Sedgwick, Ian McKellen, Christy Turlington, Liz Hurley, Sarah Michelle Gellar, Claire Danes, Molly Sims, Hugh Grant en Russell Brand zweren nog steeds bij Pilates om in vorm te blijven. En zij zijn niet de enigen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij maken gebruik cookies om ons website verkeer te analyseren.